Large Country Garden
St Newlyn East

This garden wrapped around the house with a featureless sloping lawn & overhanging trees.  The clients are keen gardeners who had moved from a small garden and wanted a garden full of colour and year round interest.  

The design involved changing the levels to give 2 large curving lawns and includes a raised vegetable and fruit area, with colour themed loose airy planting, some contained behind box topiary, two slate terraces to catch the sun during the morning and afternoon, a winter garden to be viewed from the conservatory, a Japanese garden to accommodate the clients’ water feature, as well as a woodland glade and a heather and bulb bank.  It is now a garden full of interest with voluptuous planting with year round colour.

 

Before

After

 
You designed a space which is more beautiful than we could have imagined. Every month produces delights and we are looking forward to see what happens in every season
— Joe, St Newlyn East